KSO „SMEČ“

smetch_grb-KRAJ-webnova1

Klub sedeć odbojke “SMEČ“ (KSO SMEČ) je sportsko udruženje, osnovano 2007. godine sa ciljem da organizuje sportsko-rekreativne aktivnosti za lica sa invaliditetom grada Beograda.

Većina osoba sa invaliditetom u Beogradu je pasivna po pitanju fizičke aktivnosti, nemajući adekvatne podsticaje niti mogućnosti da se njima bave. Odrasle osobe sa invaliditetom nakon završetka školovanja bivaju najčešće prepuštene same sebi i u takvoj situaciji veoma mali broj uspeva da zadovolji svoje potrebe za fizičkim aktivnostima.

U svom godišnjem kalendaru, zahvaljujući finansijskoj podršci Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda i Ministarstva rada i socijalne politike, opštine Palilula, Stari Grad, Novi Beograd i Rakovice Klub organizuje:
– odlaska na turnire u okruženju (Zenica, Derventa, Brčko, Ravne na Koreškem, Čelić, Doboj i Banja Luka)
– međunarodni turnir sedeće odbojke  “TROFEJ BEOGRADA“
– treninge za svoje članove i za sve zainteresovane tri puta nedeljno.

Klub samostalno ili u partnerstvu sa Sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda organizuje i sportske škole u kojima korisnici mogu da steknu početne veštine iz sedeće odbojke i poboljšaju svoje fizičke sposobnosti.

Klub je članica Saveza za sport i rekreacijom Beograda, Sportskog Saveza invalida Srbije i Sportskog Saveza Rakovice. Klub dobro sarađuje sa odbojkaškim savezom Beograda.

Sportsko – rekreativne aktivnosti imaju snažan uticaj na održavanje i povećavanje fizickih sposobnosti osoba sa invaliditetom, kao i na celokupan biološki sistem (zdravlje pojedinca). Bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima utiče i na psihološki sklop ličnosti  (jačanje samopouzdanja, samopoštovanja,…). Jedna od najvažnijih funkcija sportsko-rekreativnih aktivnosti je (re)socijalizacija ličnosti.

Puno je primera osoba sa invaliditetom koje su kroz sportsko-rekreativne aktivnosti postigle uravnotežen društveni život i na psihološkom planu su veoma stabilne ličnosti. Ovakvih primera bi bilo i više kada bi se poboljšali uslovi za bavljenje organizovanim oblicima sportsko-rekreativnih aktivnosti.

KSO SMEC

Kontakt osoba: Vilijam Maksimović
telefon: 060 686 2310
email: office@ksosmec.org.rs
http://www.ksosmec.org.rs

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s